Авангардната британска дизайнерка Vivienne Westwood създаде нова колекция от дамски рокли, вдъхновена от Кралица Елизабет II.

Vivienne Westwood е известна с екстравагантния си стил и смелите си модни решения. Тя се смята за основоположничка на пънк модата. 69-годишната дизайнерка превръща стайлинга на актуалните за 70-те години на миналия век пънк банди в абсолютен хит, като разтърсва из основи модните закони в консервативна Англия. Нейното новаторско мислене и ексцентрични идеи се забелязват и в елегантните й, в стил „Червеният килим” колекции.

Погледът назад към историята винаги е бил отличителен белег на елегантните колекции на дизайнерката. Тя обича да налага модели от миналото като корсети и кринолини, както и различни етно елементи, които успява да превърне в своя запазена марка, без да престава да шокира с бунтарския си стил.

„Кралската” колекция на Vivienne Westwood е направена в чест на Кралица Елизабет II, която тази година ще отпразнува своята 60-годишнина на трона. Артикулите са вдъхновени от ранния стил на самата кралица.

Колекцията се състои от 10 красиви елегантни рокли и 4 чифта дамски обеци. Те пресъздават нещата, които Елизабет II е носила на официални събития в по-ранни периоди, но пречупени през призмата на екстравагантната дизайнерка. На някои от роклите е изобразен британският флаг, но не в традиционните си цветове – бяло, червено и синьо.

Vivienne Westwood е заложила на злато, сребро и бронз, придавайки винтидж визия на творенията си. Що се отнася до материите, дизайнерката е избрала сатенa и органзата за водещи в своята колекция.

Trackback

no comment untill now

Sorry, comments closed.