С края на зимата и настъпването на пролетта, шалът става нещо повече от средство за защита от студа. Този толкова любим на повечето дами аксесоар е в състояние да вдъхне нов живот на всяка дреха и да се превърне в чудесен акцент на всеки един тоалет. Но освен като допълнение към стайлинга, шалът може също така да играе главната роля. Ето няколко интересни решения как по оригинален начин да използвате шала, за да постигнете уникална визия.

Аксесоар за коса

Шалът може по неповторим начин да се превърне в красиво допълнение към вашата прическа. Има много възможности да постигнете интересна визия, използвайки шала като аксесоар за коса. Можете да го използвате като обикновена диадема, или пък да вържете панделка високо на главата. Друга възможност е да оплете косата си заедно с шала, образувайки красива и интересна плитка. Или пък да направите елегантен кок, като приберете косата с помощта на шала. Дори и простото омотаване на ластика при обикновена конска опашка с красив шал ще промени изцяло визията ви.

Украса за чанта

Шалът може да се превърне в красиво допълнение към различните модели дамски чанти. Можете да освежите своята чанта, връзвайки за нея цветно шалче. Или пък да увиете цялата дръжка, като по този начин ще промените изцяло визията на чантата

Нови аксесоари

Изключително интересно и оригинално решение е да направите сами своите бижута и аксесоари, като използвате красиви шалове. Можете да навиете по-малък квадратен шал и да направите равномерни възли по дължината му. След това го вържете около врата си и ще получите уникален гердан. Друг вариант е да увиете шала около обикновена гривна – резултатът отново ще е впечатляващ. А защо да не го вържете около талията си като колан?

Шал или не?

Има някои специфични техники, с които да превърнете своя шал в нещо съвсем ново. Вземете например голям квадратен шал. Вържете възли на около 10 см навътре от всеки ъгъл. След това вържете получените дръжки две по две и ще получите оригинална чанта тип торбичка. С дълъг шал, вързан на врата и гърба, можете да се сдобиете с елегантен топ с гол гръб. В зависимост от големината, може да го превърнете и в плажна пола или рокля.

Имате много възможности да покажете своята креативност и творческо мислене. Не се страхувайте да експериментирате!

Trackback

no comment untill now

Sorry, comments closed.